1

Prosjekt

Århaugtunet

Århaugtunet, Haugesund

Eierform Borettslag

Sted Århaugtunet, Haugesund

Planlagt byggestart 2024

Antall enheter 8

Areal 94 - 164 m2

Etasjer 2

På Århaug nord for Skeisvang i Haugesund har vi i samarbeid med Arkitektkontoret «Arkipelet» prosjektert «Århaugtunet» som består av 8 særegne arkitekttegnede boliger med høy standard.

Prosjektet består av 3 eneboliger i rekke med tilhørende carport, samt 5 rekkehus fordelt på 2 bygg og flotte fellesarealer. Dette blir Haugesunds første moderne bofellesskap, etter god gammel oppskrift, innrammet av førsteklasses trearkitektur.

Se salgsoppgave👇

De fleste møter på tvers av generasjoner og aldre skjer i det offentlige rom ute og inne. Gode sosiale møteplasser bør i langt større grad legges vekt på når nye og eksisterende områder skal utvikles. Dette omtales som sosial bærekraft, og det måles blant annet ut fra sosial miks, flerbruksarealer og andel offentlige arealer.

Nabolag med miks av generasjoner, kulturer og samfunnslag øker muligheten for at verdifull kontakt kan oppstå mellom beboere med forskjellige evner og behov.

Sosial bærekraft i arkitektur kan skape inkluderende og rettferdige lokalsamfunn der man legger til rette for tilhørighet og trivsel og stimulerer til samhold og aktivitet. Dette må gjenspeiles i boligene i form av variasjon og fleksibilitet.

Arkitet Marte Ringseth Helgeland forteller om tankene bak prosjektet
Se eiendomsmegler Vegard Aksnes fortelle om Århaugtunet på tomat
Klikk på bildet for en virtuell omvisning

Interesseliste

Jeg ønsker å stå på interesselisten og motta løpende informasjon om prosjektet